Bröderna Torsten och Tore Jeppsson höll samman i vått och torrt.

Bröderna Torsten och Tore Jeppsson höll samman i vått och torrt. Foto: Skärmdump från hyllningsfilmen/Borrby.se

Filmen om reklamfilmsbröderna släpps online

Blev rikskändisar på 1990-talet

BORRBY.

De tog Sverige med storm i som radarparet i Carlshamns Mejeris reklamfilmer. Med slogan "Gott-gotti-gott-gott" gjorde Torsten och Tore Jeppsson succé. Nu publiceras hyllningsfilmen på nätet.

Av
André Kvist

Under 1990-talet var det få som inte kände till tvillingbröderna Torsten och Tore Jeppsson. I reklamfilmerna blev radarparet ansiktena utåt för Carlshamns Mejeri med de klassiska orden "gott-gotti-gott gott".

Det hela begav sig av en slump. En fotograf stötte på bröderna efter att ha fått bekymmer med sin bil och äventyret kunde ta sin början. För Borrbyborna var Torsten och Tore mekanikerna som 1955 öppnade Brödernas Bil & Traktor. Torsten hade hand om bilarna medan Tore skötte om jordbruksredskap och maskiner. Resten av landet kände dem som de jordnära glassälskarna i reklamerna.

Berättelsen om deras tv-berömmelse tog slut när mejeriet såldes till en finskt företag i slutet av 1990-talet. Bröderna gick båda ur tiden 2015 men deras skådespelarinsats har inte glömts bort. Så sent som i oktober har det varit mycket skriverier kring en pappskylt av bröderna som Sjöfartsmuseet i Karlshamn lottade ut.

I juli i år visades en hyllningsfilm om bröderna som kommit till i samarbete mellan Borrby byalag och Lars Rabe, samt med Jeppssons släktingar som källor. Nu finns den att se på Borrbys hemsida.

Publicerad 16 December 2019 15:01