Sjöbo kommunhus.

Sjöbo kommunhus. Foto: André Kvist

Sjöbos pristagare utsedda – de blir ambassadörer

"Verkligen bidrar till att sätta Sjöbo på kartan!"

SJÖBO.

Nu står det klart vilka som prisas lite extra av kommunen. Eva och Ingalill Bjurman utses till årets ambassadörer medan Trädgårdsföreningen får årets Kulturpris.

Av
André Kvist

Vid kommunfullmäktiges sista sammanträde för året kommer ett antal pris och stipendier att delas ut. Invånarna har själva nominerat vem och vilka man anser bör hyllas lite extra.

Årets ambassadörer blir systrarna Eva och Ingalill Bjurman för deras starka entreprenörskap och modiga arbete med att ska en tydlig reseanledning, står det i motivering som fortsätter:

"Bjurmangårdens stugor, Recycled Glass design och senaste tillskottet Glashyttans Orangerie har alla återbruk och hållbarhet, lokala samarbeten, förankring och stolthet som grund och ledstjärnor. Systrarna Bjurman skapar en unik plats med tydlig karaktär som verkligen bidrar till att sätta Sjöbo på kartan!"

Kulturpriset tar Sjöbo Trädgårdsföreningen hem, lägligt nog till sitt 20-årsjubileum som firats under året. Föreningen har inte bara arbetat för att sprida kunskap men även lockat besökare till Sjöbo och inspirerat många genom sin folkbildning.

Skytten Victor Lindgren får ungdomsstipendiet tillsammans med musikern Matilda Löfgren. Båda har visat prov på ledarskap och talang inom sina respektive områden.

Publicerad 11 December 2019 14:19