Magnus Cadier arbetar som bibliotekarie i bland annat Simrishamn och nu Skurup.

Magnus Cadier arbetar som bibliotekarie i bland annat Simrishamn och nu Skurup. Foto: Emma Brännman

"Skrivprocessen är ofta plågsam"

Författarens krokiga väg till framgång

YSTAD.

Magnus Cadier har gått från ett hundratal refuseringar till hyllningar. Han besöker Ystad stadsbibliotek och berättar om kampen motströms för att nå ändå fram.

Av
André Kvist

Författaren och bibliotekarien Magnus Cadier fick slita hårt för att få sitt verk publicerat. Löderupsbon spenderade åtta år med att kämpa, skrev fyra manus och fick hundra refuseringar innan ett förlag antog hans skapelse.

– Värst var tvivlet som gjorde att jag ville radera allt jag skrivit. Skrivprocessen är ofta plågsam men samtidigt något jag inte kan leva utan, säger Magnus Cadier om tiden innan utgivningen.

Debutromanen November har trettioen dagar har sedan den kom ut fått fina recensioner och höga betyg. Den 2 november besöker han stadsbiblioteket i Ystad för att berätta om sin väg på temat "från refuserad till debutant". Magnus berättar hur han matade sitt intresse och tog sig genom raderna av återkommande nej.

– Läs! Att läsa är i mitt tycke egentligen den enda diet en författare behöver. Men uthållighet, en skön stol, självkritik och en stor portion självdistans skadar inte heller. Har du dessutom en katt som vill sitta i ditt knä kommer du långt med skrivandet eftersom du inte kan resa dig och gå din väg, säger han.

Evenemanget är öppet för alla men föranmälan krävs.

Publicerad 02 December 2019 09:29