Katten Katt går gärna till stationen för att få lite klappad. När hon är nöjd så går hon hem igen.

Katten Katt går gärna till stationen för att få lite klappad. När hon är nöjd så går hon hem igen. Foto: Privat

Katten Katt förgyller vardagen för byns tågpendlare

Går till stationen varje morgon för att bli klappad

SKURUP.

Tågpendlar du till eller från Skurup? Då har du kanske stött på en lite grå sällskaplig katt. "Hon är väldigt social och går till stationen varje morgon för att bli klappad", berättar hennes ägare Linus Schiller.

Linus bor på Fabriksgatan precis intill järnvägen och skaffade katten, som kort och gott heter Katt, åt sin dotter för drygt en månad sedan. Eftersom det är en utekatt går hon lös ute, men oftast håller hon sig i närheten av huset.

– I början blev jag taggad i en massa inlägg på Facebook att de sett min katt vid stationen. Vissa var oroliga för att hon skulle bli påkörd och andra trodde att hon var hemlös, någon tog till och med henne hem, berättar Linus.

Men ganska snabbt har Katt blivit ett känt ansikte bland Skurups pendlare. I stort sett varje morgon går hon till stationen.

– Hon går dit när det är som mest folk för då får hon mest klappar, det är en smart katt, säger Linus och skrattar.

När hon har fått sin dos av kel och socialt umgänge går hon hem igen. Linus är inte orolig för att något ska hända Katt på hennes strapatser.

– Nej, hon är väldigt lugn och håller sig alltid i närheten av huset. Folk får jättegärna klappa henne, men inte försöka locka med henne. Det är bara kul om hon kan underhålla folk när de väntar på tåget istället för att de står och bara stirrar, säger Linus Schiller.

Publicerad 08 September 2019 00:00