Genrebild.

Genrebild. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Spädbarn påkört på camping – avled av sina skador

Fört till sjukhus med helikopter

SIMRISHAMN. På måndagen blev ett spädbarn påkört på Borrbystrands camping. Barnet fördes med helikopter till sjukhuset i Lund där det avled till följd av sina skador.

Larmet kom in vid 12-tiden på måndagen. Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till Borrbystrands camping i Simrishamns kommun.

– Det är ett barn som blivit skadat när det blivit påkört av en personbil, vi ser det som en allvarlig olycka, sa Patric Fors vid polisens ledningscentral kort efter larmet.

Barnet fördes med helikopter till Skånes universitetssjukhus i Lund. Enligt Region Skånes pressjour rör det sig om en pojke yngre än ett år.

Pojkens skador betecknades inledningsvis som livshotande vid ankomsten till sjukhuset. Senare meddelade polisen att pojken avlidit till följd av sina skador.

Omständigheterna kring olyckan är inte helt klarlagda, men enligt uppgift ska bilen ha backat när den träffade barnet. Polisen kommer att utreda händelsen som ett misstänkt brott.

– Vi har ingen rubricering klar än, men det blir troligen vållande till annans död eller något annat oaktsamhetsbrott, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

På eftermiddagen var polisen klara på platsen.

– Fordonet har bärgats och är taget i beslag, säger Calle Persson.

Publicerad 12 August 2019 13:59