Foto. Mostphotos.com

Efter stöket – nu flyttar HVB-hemmet

"Bättre att ha den här typen av verksamheter lite mer avskilt"

SKURUP. Efter den stökiga natten mot torsdagen där polisen fick ingripa mot tre ungdomar som eldat utanför ett HVB-hem så meddelar föreståndaren, Mustafa Ashir att boendet kommer att flyttas.

Av
Jon W Loman

Det var natten till torsdagen som polisen fick säkra tre unga människor som stökade och eldade utanför ett HVB-hem inne i Skurup. Två av ungdomarna greps och en minderårig blev kvar på boendet. Branden som initialt rubricerades som mordbrand kunde snabbt kontrolleras.

Om incidenten kan han inte berätta några detaljer, men han bekräftar att de inblandade är personer som bor på boendet.

– Polisen kommer dit för att lugna ner situationen och då vill de här ungdomarna hävda sig och börjar munhuggas, säger Mustafa Ashir.

Han berättar att det handlar om unga människor som har problem med kriminalitet och missbruk och vill understryka att den brand som startades i samband med oroligheterna inte var någon form av attentat.

– De satte eld på lite kasserade gamla möbler som stod utanför. Personalen kunde släcka branden och tillkallade bara brandkåren för att kontrollera att det var ordentligt släckt. Ingen skadades och det är bra med personalen, säger Mustafa Ashir.

Som nytillträdd föreståndare menar han att ungdomar med den här typen av problematik har svårt att kontrollera impulser och att det då är bättre att ha den här typen av verksamheter lite mer avskilt.

– Här där vi är nu är det 200 meter till tåget och det gör att personalen inte haft perfekta förutsättningar att hjälpa ungdomarna, säger Mustafa Ashir.

Verksamheten kommer inom två veckor att flytta till en mindre by i mellersta Skåne.

– Det var bestämt redan innan det här inträffade. På den nya platsen kommer ungdomarna att ha svårare att fullfölja sina impulser, säger Mustafa Ashir.

Publicerad 23 November 2018 11:51