Marwan Arkawi är huvudpersonen i pjäsen “Det levda baklänges” som besöker Skillinge teater.foto: Jonas Eng
Marwan Arkawi är huvudpersonen i pjäsen “Det levda baklänges” som besöker Skillinge teater.foto: Jonas Eng
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Succépjäs på invigning

Tommy Stambolovski

SKILLINGE. I påsk blir det nyinvigning av Skillinge Teater. I samband med den kommer Dramatens succéföreställning ” Det levda baklänges” på besök.

De nya verksamhetsledarna Nils Peder Holm och Karin Johansson-Mex, som nyöppnar teatern, är glada över att man lyckats få dit föreställningen.

– I flera månader har vi förhandlat om att få ned Det levda baklänges till Skillinge och det känns fantastiskt roligt att kunna presentera dem här på vår nyinvigning av teatern, säger Nils Peder Holm.

Det levda baklänges handlar om Marwan Arkawi som flydde från Syrien och nu lever i Sverige. Publiken ges en unik inblick i hans resa och möte med Migrationsverket

Medverkar gör Marwan Arkawi själv.

– Jag har alltid velat bli hörd, jag vill att alla ska veta vem jag är och vad jag kan göra. Jag är inte bara en flykting i mängden. Var och en av oss har möjlighet att förändra världen, säger Marwan Arkawi.

I föreställningen som initierades som ett samarbete mellan Dramaten och Osynliga Teatern använder man sig av Virtual Reality-glasögon, 3D-ljud och ett personligt möte för att försöka göra det svårbegripliga verkligt begripligt.

Det är ett modernt drama i två akter: i den första får publiken se världen genom Marwans ögon, i den andra möter publiken Marwan.

På Skillinge Teater kommer den att spelas mellan den 14-16 april.


Publicerad: 17. mars 2017 14:44
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ystad

Startsidan just nu