Österlens FF lånar MFF-målvakt

Klubben ville ha målvakten redan förra året

FOTBOLL. Malmö FF:s målvaktstalang och U17-landslagsspelare Jakob Tånnander kommer att lånas ut till division 2-laget Österlen FF.
– Det är inte helt klart än, men ytterst nära. Vi har fått klartecken från MFF och agenten och ska bara göra klart allt med Jakobs avtal också, berättar Österlentränaren Mladen Blagojevic.
Jakob Tånnander, som är född 2000, är fostrad i Dalby GIF och hann med att debutera i Lunds BK:s A-lag innan han kom till MFF hösten 2015. Ifjor tillhörde han MFF U19, men var under hösten utlånad till Högaborgs BK i division 2 och spelade där parallellt med matcherna i MFF.
– Vi ville gärna låna honom redan då, men dåvarande Högaborgstränaren Jörgen Pettersson hann före oss med bara ett par dagars marginal.
– Jag är övertygad om att spel på vår nivå är bra för utvecklingen av de riktigt stora talangerna. MFF har nytta av det, Jakob har det och vi har det också, säger Mladen Blagojevic.
I veckan bestämde sig även 20-årige yttermittfältaren Felix Weimers Claesson för spel i Österlen FF. Han har MFF som moderklubb, men de fem senaste säsongerna har han spelat för Kvarnby IK där han imponerat i division 2. Våren 2015 fick han chansen att testspela med MFF:s U21 i två matcher. Bäst gick det mot IFK Göteborg där han gjorde 1-1-målet när MFF vann med 2-1. Strax efter hade dock Felix oturen att bli knäskadad och fick avstå spel hösten 2015 och våren 2016
– Det var en jobbig skada. Nu ville han ha ett miljöombyte och då höll vi oss framme. Tidigare bestämde sig Fredrik Hansson från Kvarnby IK för att spela med oss 2017. Han är också bara 20 år, men har tre års erfarenhet från division 2.
LÄS MER: Österlen FF lånar MFF-målvakt
Publicerad av Ole Törner på Skånesport.se

Publicerad 05 January 2017 18:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag