TILLBAKA. Robin Nilsson, 21, är tillbaka i Malmö FF, för stunden. Den Tomelillafostrade mittfältaren menar att rivaliteten mellan klubbarna i sydöstra Skåne är för stark för fotbollens bästa.

TILLBAKA. Robin Nilsson, 21, är tillbaka i Malmö FF, för stunden. Den Tomelillafostrade mittfältaren menar att rivaliteten mellan klubbarna i sydöstra Skåne är för stark för fotbollens bästa.

Robin Nilsson vill se en stark klubb i sydöst

”Bäst vore om den fanns i Ystad”

Av
Filip Magnusson

FOTBOLL. Nästa år finns inte ett enda lag från sydöstra Skåne i fotbollens division tre och uppåt. Det är det sämsta resultatet på flera år i regionen.
- Klubbarna måste börja samarbeta, säger den Tomelillafostrade MFF:aren Robin Nilsson.

21-åringen var som brukligt hemma hos föräldrarna i Tomelilla under sin julledighet. Denna gång var det en oviss ledighet för den hårdföre mittfältaren. I måndags inställde han sig hos Malmö FF igen efter den gångna säsongens utlåning till Ängelholms FF i superettan. Men var han egentligen kommer att spela i år vet han inte ens själv.
- Jag gjorde min bästa säsong någonsin på en hyfsat hög nivå i Ängelholm, och jag känner mig mogen för allsvenskan. Helst av allt vill jag spela här i MFF. Men ytterligare en säsong i Ängelholm är inte så dåligt det heller.

"Alla klubbarna där hemma hatar varandra"
Som 16-åring lämnade Robin Nilsson Tomelilla IF till förmån för Malmö FF och fotbollsgymnasiet på Borgarskolan. Han följer dock sin gamla klubb TIF noga, inte minst genom kompisarna han har kvar i laget. När Robins moderklubb i årets sista seriematch föll ur division tre innebar det också att inget lag i sydöstra Skåne finns representerat ovanför division fyra nästa år.
- Alla klubbarna där hemma hatar ju varandra, säger han. Du skulle aldrig se en spelare från Ystad eller Sjöbo gå till Tomelilla, nästan oavsett vilken division det gäller. Det finns spelare här. Men det borde också finnas ett lag som satsar mer än de andra.

För få kommer underifrån
För Robin Nilsson är det en självklarhet var en satsande klubb skulle vara placerad.
- Bäst för sydöstra fotbollen vore om det fanns en satsande klubb i Ystad. Det är en större stad och den ligger hyfsat nära Malmö. Men överhuvudtaget är det ett problem att de som är bra blir gamla, och att för få kommer underifrån. Jag tror tyvärr att det kommer vara som det är där hemma ett bra tag. Det bästa man kan göra är att satsa på ungdomarna och ta fram dem, låta dem få lite tid på sig.
 

Robin Nilsson om…

…sitt smeknamn ”Tomelilla”: ”Fick det i MFF:s juniorlag för några år sedan. Vi var två som hette Robin Nilsson” …livet utanför fotbollen förra året: ”Det var sköna killar i laget i Ängelholm och vi gjorde saker tillsammans även utanför fotbollen” …vad han gör på ledig tid: ”Hänger med kompisar och spelar x-box” …sin civilstatus ”Är singel”

Publicerad 08 January 2010 17:29