Här kör man in till Skånes bästa gata.
Här kör man in till Skånes bästa gata.
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Skånes bästa gata ligger i Sjöbo

Röstningsspurt fick Manetgatan att segla förbi allt motstånd


SJÖBO. Efter den första deltävlingen i Sveriges bästa gata 2017 står det klar att Manetgatan är den bästa gatan i Skåne. Eftersom Manetgatan har fått flest röster i länet, kommer den nu att tävla mot gatorna som representerar Sveriges andra län.

 Det är jättekul att Manetgatan är framröstad till Skånes bästa gata! Här leker barn i olika åldrar tillsammans och det finns en jättebra gemenskap bland grannarna. Vi träffas ute på gatan för småprata och det händer att vi tar en gemensam öl på muren efter gräsklippning. Det är en väldigt trevlig gata att bo på, säger Jonas Lundin, boende på Manetgatan som är länsfinalist i Sveriges bästa gata 2017.

Så sent som den 16 maj låg Manetgatan på femte plats men Sjöboborna ville annorlunda och röstade fram gatan till förstaplatsen.

Skånes näst bästa gata är Steglitsvägen i Lund och på tredje plats återfinns Hallasvägen i Trelleborg.

Fram till den 30 maj kan grannarna påverka juryn och den 31 maj presenteras finalisterna. I finalen nollställs räkneverken och allmänheten avgör vilken gata som är Sveriges bästa gata 2017. Sveriges bästa gata 2017 presenteras den 8 juni och kommer att hyllas med en stor fest.  


Publicerad: 19. maj 2017 16:22
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ystad

Startsidan just nu