Ystad Lasarett.

Ystad Lasarett. Foto: André Kvist.

Man ska ha fått knivskador i ansiktet – misstänkt gärningsman uppges ha förföljt offret

Polisen: "Inte villig att samarbeta"

YSTAD.

En man kom in till lasarettet Ystad med skador. Han ville inte samarbeta med polisen eller berätta närmare vad som inträffat. Uppgifter gör gällande att mannen attackerats med kniv, detta är något som polisen inte vill bekräfta.

Av
André Kvist

Det var på onsdagsförmiddagen vid klockan 10 den 11 september som en man självmant kom in till lasarettet i Ystad. Skadorna hanterades av vårdpersonal och just skadorna var anledning till att man kontaktade polisen. Något den skadade mannen inte uppskattade.

– Han är inte villig att samarbete eller ge mer information om ärendet. Det rör sig om att han inte vill ha polisens inblandning, säger Peter Kjällkvist vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen ska det finns uppgifter om att en misstänkt gärningsman har förföljt den skadade personen till lasarettet och där sökt på området. Detta är dock inte bekräftat. Var själva händelsen ägt rum är i nuläget oklart.

Enligt ett vittne som talat med Ystads Allehanda ska mannen ha blivit överfallen av ett antal män i en trädgård. Han ska ha blivit knivskuren i ansiktet och möjligen även i händerna, uppger personen.

Polisen utreder händelsen som misshandel.

Publicerad 12 September 2019 09:44