Hela gänget som är medlemmar i SeÖsterlen.

Hela gänget som är medlemmar i SeÖsterlen. Foto: Lani Noreke.

Nätverket firar 20 år med raggarbilar, graffiti och konst

"Hoppas det blir väldigt brett och kul"

ÖSTERLEN.

Helgen den 13 till 15 september firar nätverket SeÖsterlen 20-årsjubileum med happenings i tre dagar i Löderup. Samtliga 40 medlemmar kommer finnas på plats och det blir både mat, konst och vrålåk.

Av
André Kvist

Det har blivit dags att fira 20 år av samarbete för nätverket SeÖsterlen. Från fredag till söndag intar man Löderups Strandbad för att träffas och visa invånare deras stora bredd.

– Detta bygger på samarbeten mellan stora aktörer som Löderups Strandbad och Kiviks hotell, till oss som är mindre och arbetar med konst och design, säger Carina Hägg som varit med i fyra år och är del i arbetsgruppen för evenemanget.

För nyfikna är det gratis att delta. Med tanke på att man skickat ut 40 000 broschyrer så hoppas arrangörerna att det blir en publiksuccé. De flesta kommer på ett och annat sätt visa upp sina egenskaper eller produkter. Bland annat kommer Lena Viredius och Håkan Wikell att uppträda.

– Vi hoppas det blir väldigt brett och kul. Vi kör även utomhus så Nostalgimuseet kommer med gamla raggare, vi har lite motorcyklar också och jag kommer göra lite graffitikonst, det blir lite happening.

Några större ökning av nätverket planerar man inte för. Det enda som saknas är några kring Ystadtrakten för att verkligen binda samman hela sydöstra Skåne.

Helgens program hittar du här.

Publicerad 02 September 2019 15:29