Kommunen hoppas nu att alla tar sitt ansvar för att kunna hålla planen öppen.

Kommunen hoppas nu att alla tar sitt ansvar för att kunna hålla planen öppen. Foto. Privat

Kommunen öppnar åter för spontanfotboll: "Får se hur det går"

Hoppas slippa mer skadegörelse

SKURUP. Med anledning av den omfattande skadegörelse som pågått på Skurups IP från och till under våren stängdes möjligheten till spontanfotboll av. Nu öppnas dock planen igen med en förhoppning att alla ska ta sitt ansvar. "Det funkar ju i Skivarp och Rydsgård så då borde det göra detsamma här", säger Lars Ekblad på Skurups kommun.

Det var för ett antal veckor sedan som Skurups kommun beslutade att stänga Skurups IP när det inte bedrivs verksamhet på planen. Detta efter att ungdomar tagit sig in kvällstid och förstört så så väl fotbollsmål som skydd runt om planen.

– De har även slagit sönder glas och kastat in på planen, samt eldat på konstgräset. Det är tråkigt att de inte förstår att det förstör för dem som vill spela fotboll och att det kostar ofantliga summor att reparera skadorna, säger Lars Ekblad.

Trots skadegörelsen har kommunen dock beslutat att åter öppna upp IP.

– Vi får göra ett försök och se hur det går. Det funkar ju i Skivarp och Rydsgård där vi också har konstgräs så det borde ju göra det här också.

För att kunna hålla koll på vad som sker på fotbollsplanen efter mörkrets inbrott har kommunen inlett ett samarbete med byns fotbollsförening.

– Både ledare och ungdomar kommer vara vaksamma och höra av sig om de ser obehöriga på området, som inte är där för att spela boll.

Vet ni vilka som ligger bakom skadegörelsen?

– Vi vet inte vilka det är, men det rör sig om samma gäng som plankar in på fritidsbadet på nätterna och badar och förstör, säger Lars Ekblad.

Publicerad 12 June 2019 00:00