Pedagoghunden Harry ställer upp på privata läsningar på biblioteket.

Pedagoghunden Harry ställer upp på privata läsningar på biblioteket. Foto. Lotta Linde

Fullspäckat program för sommarlovslediga

Aktiviteter för både stora och små

SKURUP Sommarlovet är officiellt igång och det innebär ett sprängfyllt aktivitetsprogram för alla åldrar.

Av
Linnea Bergkvist

I sommar finns det saker att göra för båda stora och små. På biblioteket kan du bland annat boka in en egen lässtund med pedagoghunden Harry den 3 och 7 juli mellan klockan 16.00-18.00.

En annan aktivitet på biblioteket är experimentexpressen, något som passar alla blivande forskar där ute. Den 20 juni kan barn mellan 6–16 år få pröva på robotprogrammering och för alla kemifantaster är det den 5 augusti som gäller mellan klockan 13.00–17.00.

En aktivitet för hela familjen är en tur till Skurupsbadet som varje torsdag håller öppet och har gratis entré. Har ni en fyrbent vän där hemma däremot ska ni ta er till Skurups stadspark där ni då har möjlighet att delta i roliga aktiviteter med er vovve. Startdatumet är den 28 juni.

Varje måndag från vecka 26–33 (med vissa uppehåll) så kan alla äldre barn följa med på en badutflykt med fritidsgården och njuta i solen. Eller varför inte följa med på laserdom den 26 juni, en utflykt till tosselilla den 3 juli eller pröva höghöjdsbana på sövda äventyrcamp den 31 juli?

En av de unika aktiviteterna den här sommaren är den nya ”Pop Up” fritidsgården som gummifabriken håller i. Varje torsdag kommer pedagogerna från gummifabriken och fritidsgårdarna ta sig ut på olika platser i området och hitta på aktiviteter. Vilka de här aktiviteterna blir kommer ungdomarna bestämma.

– Vi ska planera ihop schemat med en grupp ungdomar nästa vecka men håller allt lite öppet också, för att se vad som dyker upp. Konceptet är helt nytt för oss och vi hoppas att det kan leva vidare, säger Tobias Emretson som jobbar på gummifabriken

Den ambulerande fritidsgården kräver ingen föranmälan utan det är bara att hålla sig uppdaterad vad som ska hända genom att gå in på fritidsgårdarnas egna instagram.

Om man däremot vill ta det lite lugnt i sommar så kommer ett flertal filmer att visas på Biorama, bland annat den 10 juli och den 14 augusti.

Mer information om vad som händer i sommar finner ni på kommunens hemsida.

Publicerad 12 June 2019 00:00