Foto. Arkiv/Emma Brännman

Förundersökning lades ner – nu vill kommunen att fallet prövas på nytt

Ställer sig frågande till polisens beslut

SKURUP. Det var i slutet av april som polismyndigheten meddelade Skurups kommun att förundersökningen kring förre kommunstyrelseordföranden Magnus Alm lagts ner. Sittande kommunstyrelse ställer sig frågande till beslutet och begär nu att myndigheten omprövar sitt beslut.

Det var i slutet av mars som Magnus Alm (S) polisanmäldes av nuvarande kommunstyrelsen på grund av att han under sin tid som ordförande undertecknat en faktura som gav Skurupshems styrelseordförande en lön på cirka 1000 kronor i timmen, totalt strax över 66 000 kronor, innan det upptäcktes. Alm ansågs inte ha rätt att attestera en sådan typ av faktura och anmäldes för trolöshet mot huvudman.

När polisen en dyg månad senare meddelade att de inte kommer gå vidare med förundersökningen ställde sig många frågande till beslutet. Nu begär kommunen att fallet prövas på nytt.

"Polismyndigheten har som motivering till sitt beslut angett att det är uppenbart att brottet inte går att utreda. Skurups kommun ställer sig frågande till detta då det av kommunens polisanmälan framgår när, var och hur det misstänkta brottet är begånget samt även vem som begått brottet", skriver de i sin överklagan som i veckan skickades till Polismyndigheten.

Publicerad 12 June 2019 16:29