Att det är mer folk ute med tanke på soligt väder är en förklaring, men även att tjuvarna ser ett tillfälle.

Att det är mer folk ute med tanke på soligt väder är en förklaring, men även att tjuvarna ser ett tillfälle. Foto: Mostphotos.

Allt fler stölder – butiksbesökare hårt drabbade

Polisen uppmanar människor att hålla uppsikt

YSTAD.

Den senaste tiden har polisen märkt av en ökning av stölder, framförallt av plånböcker. Man uppmanar nu allmänheten att hålla bättre koll på sina värdesaker. "Man måste ha god uppsikt", säger kommunpolis Patric Nihlén.

Av
André Kvist

Den senaste tiden har polisen fått in flera anmälningar om stölder. Bara den senaste veckan har flera personer blivit drabbade. Under tisdagen var en kvinna i en livsmedelsbutik. När hon kom ut upptäckte hon att plånboken var borta, några timmar senare rapporterades ett försök att ta ut kontanter med kvinnan kontokort. Som tur var spärrades kortet.

Senare på eftermiddagen drabbades en kvinna som arbetar i en butik på Stora Östergatan. Då hade tjuven stulit plånboken som låg bakom disken.

Häromdagen drabbades en rullstolsburen kvinna när hon prövade kläder i en butik. Utanför provhytten stod sambon och väntade med rullstol och nyligen inköpta mediciner.

– Mannen vänder ryggen till i 30 sekunder och någon stjäl medicinerna som kvinnan precis har hämtat ut, berättar Patric Nihlén, kommunpolis.

För bara några dagar sedan drabbades en butiksägare av en synnerligen planerad stöld. Fyra personer vilseledda ägaren och kom därifrån med plånboken som låg i ett rum längst in.

Har det att göra med att det är sommartider och mer folk ute?

– Ja dels det och även att tillfället gör tjuven. Den klyschan håller alltid. Man måste ha god uppsikt över personliga tillhörigheter. Det går inte att lämna plånboken utan uppsikt, tyvärr är det så idag!

Polisen uppmanar nu allmänheten att hålla sina värdesaker i tryggt förvar och ha uppsikt.

Publicerad 12 June 2019 11:04