Pojke mår under omständigheterna bra men är nervös inför att gå till skolan.

Pojke mår under omständigheterna bra men är nervös inför att gå till skolan. Foto: Mostphotos.

11-åring misshandlad på skola – fick föras till akuten

Ung pojke avstängd

YSTAD.

Under förra veckan blev en 11-årig pojke misshandlad av en yngre elev på skolan. Pojken blev så svårt skadad att han fick föras till akuten. Skolan stängde omedelbart av eleven och en polisanmälan har gjorts.

Av
André Kvist

På en grundskola i Ystad misshandlades en 11-årig pojke i förra veckan av en annan elev. Pojken fick uppsöka sjukhus för vård och en polisanmälan har gjorts, berättar pojkens mamma.

Skolan har stängt av den elev som utförde misshandeln i två dagar. Han ska även få enskild undervisning för den tid som återstår av terminen, en åtgärd som mamman till den misshandlade pojken är nöjd med för tillfället.

– Det känns okej med tanke på att det är få dagar kvar av terminen. Men jag skulle vilja veta mer vad man gör för stödinsatser till den här pojken längre fram eller om allt som vanligt efter sommaren, säger hon.

Skolans rektor vill inte kommentera ett enskilt ärende eller gå in på de åtgärder skolan har tagit i just detta fall.

– Generellt kan vi säga att när vi får in en anmälan om kränkande behandling så utreder vi enligt de rutiner vi har, enligt lagstiftningen. Det finns många åtgärder som allvarssamtal, föräldrasamtal, samtal med kurator och uppföljningar, säger hon.

Den drabbade pojken mår idag fysiskt okej, men känner sig ovillig och nervös över att gå tillbaka till skolan.

– Han känner sig rädd om han ser pojken utan någon vuxen. Det gör mig som förälder ledsen, säger mamman.

Publicerad 12 June 2019 07:54