Polisens öppettider i receptionen ska utökas och ett arbetslag ska placeras i Simrishamn, men när detta ska ske är oklart.

Polisens öppettider i receptionen ska utökas och ett arbetslag ska placeras i Simrishamn, men när detta ska ske är oklart. Foto: Mostphotos.

Förslag om vakter slopas – fler poliser utlovas

Polisen: "Inga konkreta besked – blir inte före sommaren"

SIMRISHAMN.

Centerns förslag om att anställa ordningsvakter för att öka tryggheten avslås av kommunstyrelsens arbetsutskott. Samtidigt kommer nya löften om att fler poliser ska utgå från Simrishamn.

Av
André Kvist

Utöver Centerpartiet fick Carl-Göran Svenssons (C) förslag om att anställa ordningsvakter även stöd av Sverigedemokraterna. Frågan togs upp när kommunstyrelsens arbetsutskott nyligen hade sammanträde.

Motionens syfte var att då polisen "mestadels lyser med sin frånvaro" och tar lång tid på sig innan man är på plats så kan ordningsvakter hyras in under kvällar och helger. Carl-Göran Svensson menar att kommunen bör ta saken i egna händer för medborgarnas skull.

Beslutet blev dock att föreslå kommunstyrelsen att avslå motionen. Anledningen var att ordningsvakter inte kan användas så som beskrivet i motionen.

Samtidigt rapporterar Ystads Allehanda att fler poliser ska placeras i Simrishamn. Receptionen ska få utökade öppettider och ett arbetslag ska utgå från Simrishamn. Men när detta ska ske är ännu oklart.

– Vår ambition är att vi ska öka bemanningen i Simrishamn. Däremot är vi fortfarande i beslutsfasen om exakt hur vi ska göra. Vi har inga konkreta besked att ge – mer än att det inte blir före sommaren, säger Caroline Sempert, tillförordnad lokalpolisområdeschef, till tidningen.

Ambitionen är att få allt på plats så fort som möjligt. I förlängningen vill man även ta tillbaka utlämningen av nya pass till staden.

Publicerad 11 June 2019 08:42