Foto. Arkivbild

Alm lämnar LO efter intern konflikt: "Medlemmarna är inte nöjda"

Valdes åter till ordförande i april

SKURUP. Kommunstyrelsens tidigare ordförande Magnus Alm lämnar nu sin post som LO-ordförande i Skåne. Det efter att en intern konflikt uppstått gällande förbundets förändringsarbete.

– Jag har under mitt ordförandeskap identifierat stora behov av förändringsarbete i den tvärfackliga verksamheten i Skåne. Medlemmarna är inte nöjda. De kan få mycket mer för miljonerna de betalar in, säger Magnus Alm, till Skånska Dagbladet.

Det var i samband med att Alm åter valdes till ordförande i april som han inledde förändringsarbetet. Bland annat skulle det fackliga politiska arbetet samt studieverksamheten i LO-kollektivet ses över.

När Alm intensifierade förändringsarbetet mötte han dock på motstånd, vilket fick Alm att lämna sin post bara en dryg månad efter att han omvalts.

– Vi har haft meningsskiljaktigheter om hur ordförandeskapet ska utformas, säger Birgitta Almroth till tidningen.

Alm själv beskriver konflikten som ett resultat av en politisk kampanj mot honom.

– Det är tydligt då jag av en enig valberedning blivit omvald av en enhällig skånsk fackföreningsrörelse så sent som 9 april, säger han till Skd.

– Det har inte framkommit några nya uppgifter som kan påvisa mina eventuella brister. För mig är det förbundets medlemmars behov som ska prägla vår verksamhet, inte våra egna behov, säger han.

Publicerad 11 June 2019 12:54