Disponentvillan som den såg ut innan branden, nu har det mesta rasat ner i källaren och bara ett utbränt skal står kvar.

Disponentvillan som den såg ut innan branden, nu har det mesta rasat ner i källaren och bara ett utbränt skal står kvar. Foto: Tengbom.

Oklart om Disponentvillan byggs upp på nytt: "Jag är fortfarande chockad"

Brann ner under söndagen

TOMELILLA.

Disponentvillan på slakteriområdet brann natten till söndag ner. Nu är frågan vad som ska med byggnaden, något som det är för tidigt att säga, berättar ägarna.

Av
André Kvist

Larmet kom in 03.18 natten till söndag och när räddningstjänsten kom till platsen var den gamla villan redan övertänd. Man tog beslutet att låta disponentvillan, eller Scanvillan som den kallas, brinna ner.

Istället kontrollerade räddningstjänstens personal så att elden inte spred sig. På måndagen är det endast ett skal kvar av den förr så ståtliga byggnaden. Polisen utreder händelsen som mordbrand och en teknisk undersökning har skett på platsen.

Byggnaden har de senaste åren förfallit allt mer och utsatt för allehanda brott. Kopparrören har plundrats och fönster har krossats. Förra våren utsattes den för en anlagd brand med klarade sig då. Nyligen skrev Lokaltidningen om planerna på att bygga ut området och tankarna på få nytt liv i villan som ägs av Bo Ohlssons ägare Baby Invest i Malmö AB.

– Jag var där själv under söndagen för att se hur illa det var ställt och är fortfarande chockad, säger Roger Björklund, delägare och styrelseordförande.

Företagets försäkringsbolag är inkopplade. Det är ännu för tidigt att säga något om vad som nu ska ske med villan. Planen var att inte riva den i visionen för handelsområdet och flera alternativ har diskuterats.

– Med tanke på att det var igår det brann och det ryker fortfarande vet jag inte i dagsläget vad som kommer att hända framöver med villan.

Finns det en möjlighet att den byggs upp på nytt?

– Det kommer vi diskutera

Publicerad 10 June 2019 00:00