Magnus Henningsson heter Tomelillas nya ambassadör.

Magnus Henningsson heter Tomelillas nya ambassadör. Foto: PRIVAT

Brösarps blodpuddingmästare blir bygdens ambassadör

Utsågs till att vara Tomelillas talesman

BRÖSARP.

Nu är Magnus Henningsson inte bara Skånes okrönte inälvsmästare, utan en ambassadör för hela Tomelilla kommun. "Det är en fantastisk ära", säger Magnus Henningsson som till vardags driver Österlens kött och vilt i Brösarp.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Han är inte bara svensk mästare i blodpudding och bronsmedaljör i leverpastejtillverkning – nu kan han också kalla sig Tomelillaambassadör. Men snart kanske han kan sätta ännu en titel på visitkortet.

– Jag får inte säga så mycket ännu, men snart kanske jag syns i rutan, berättar Magnus Henningsson.

Han har jobbat med mat i hela sitt liv och höjdpunkten hittills i karriären är när han utsågs till svensk mästare i blodpudding och kom på tredje plats i leverpastej.

Vad är det för hemlighet med blodpuddingen?

– Hemligheten är att det inte finns några hemligheter i den. Det är bara schyssta matvaror och inga märkliga tillsatser eller E-nummer, säger Magnus Henningsson.

Mat är det absolut hetaste på Österlen just nu, där man numera har klippkort på att få representera Sverige i Grüne Woche, Europas största matmässa. Där dukar Magnus Henningsson upp med den prisbelönta blodpuddingen, så att Berlinare och alla andra får smaka.

– Med maten har jag väl redan varit ambassadör för Brösarp, men nu blir jag det för hela kommunen, förklarar Magnus Henningsson.

Behövde du fundera länge innan du tackade ja till att bli ambassadör?

– Jag har en princip och det är att aldrig tacka nej till något som verkar kul. Jag kan knappt tänka mig något som är roligare än det här, så jag sa ja direkt, berättar Magnus Henningsson.

Vad gör man som Tomelillaambassadör?

– Jag vet inte om det är något direkt jobb man gör, men det är ett hedersuppdrag där jag representerar kommunen. Jag har alltid försökt göra reklam för kommunen, det är verkligen en fantastisk plats att bo på och det berättar jag för alla som orkar lyssna.

Han kommer också att arbeta vidare med maten och göra Tomelilla och Simrishamn till ännu mer kända kulinariska begrepp.

– Jag tror det blir ett fantastiskt år, förklarar Magnus Henningsson.

Publicerad 09 June 2019 06:00