Poolen är fylld och nu är även sommarens artister till Ystad Saltsjöbad klara.

Poolen är fylld och nu är även sommarens artister till Ystad Saltsjöbad klara. Foto: André Kvist.

Saltans artistprogram klart – grammisvinnaren tillbaka i hemstaden

Sommaren avslutas med skrattfest

YSTAD.

Nu är det klart vilka artister som gästar Ystad Saltsjöbad under sommaren. En gjorde succé i Melodifestivalen, en annan kallas för landets souldrottning och en tredje blev känd redan som barn och kommer nu tillbaka till hemstaden.

Av
André Kvist

Först ut av sommarartisterna på Saltan är Tingsek den 28 juni. Den malmöbaserade artisten Lars Allan Tingsek har kommit ut med sex album så här långt och samarbetet med flera stora svenska artister som Timbuktu och Sarah Dawn Finer.

Den senaste skivan Amygdala var den första på fem år när den släpptes 2016. Möjligen var han inspirerad av samarbetet med amerikanska soulstjärnan Allan Stones, vars platta Radius producerades av Tingsek. Tingsek gör endast ett par konserter i sommar så räkna med en exklusiv och intim upplevelse, skriver arrangören.

Näst på tur är "The Soul Queen of Sweden" Laila Adèle. Tillbaka efter sin julkonsert och tillsammans med The Gospel Crew blir det en riktig soulafton. Den 5 juli stämmer hon och malmöbandet upp till en kärleksfull spelning i sann soul-anda.

Från västkustens skärgård till sydkustens strand kommer Timo Räisänen den 9 juli. Göteborgssonen har sedan han gick ut på egen hand 2014 vunnit P3 Guld tre gånger och hyllats som en av Sveriges stora soloartister.

För två år sedan slog han igenom med dunder och brak i Melodifestivalen. Sedan dess har Nano letat sig in stugor och hjärtan landet över. Låten "Hold on" låg på Svensktoppen i närmare ett år och har gjort succé långt utanför landsgränserna. Var redo för en kraftfull show med rejält djup den 14 juli.

Sist men inte längre minst är Ystadsonen Frans som är tillbaka på hemmaplan. Det har gått några år sedan han slog igenom med sin hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic som sjuåring och med vinsten i Melodifestivalen 2016 visar Frans att hans musik har mognat. Låten "If I were sorry" landande honom en Grammis för årets låt.

Juli avslutas med skratt när Humorpatrullen kommer till Saltan. Nisse Hallberg, Petrina Solange, Isak Jansson, och Johanna Nordström lär få dig att dra på smilgroparna. Det utlovas även hemliga gäster den 30 juli.

Publicerad 24 May 2019 09:24