När mannen vräktes lämnade han kvar sin schäfer i hundgården.

När mannen vräktes lämnade han kvar sin schäfer i hundgården. Foto: ADOBE STOCK

Man vräktes från bostad – lämnade kvar schäfer i rastgården

Länsstyrelsen omhändertog hunden omedelbart

SKURUP.

Mannen blev vräkt från sin bostad i Skurups kommun. När fogden skulle tömma villan fanns ett stort problem kvar – mannen hade lämnat sin schäfer i en rastgård på tomten. Nu är den omedelbart omhändertagen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Det var i förra veckan som kronofogden kom för att avhysa den medeålders manne från sitt hem. Under en längre tid har hans skulder hos Kronofogden ökat och till slut var måttet rågat. Kronofogden beslöt att vräka mannen från bostaden och den 16 var de och tog ut mannen och hans tillhörigheter.

När mannen lämnade sin stora schäferhund i en rastgård slog Kronofogden larm till Länsstyrelsen. De kontaktade hundägaren som lovade att se till att den mådde bra. Grannarnas barn hade sett till att hunden fick vatten och pappan skulle ta över omvårdnaden. Den 17 maj skulle mannen själv ta tillbaka omvårdnaden av hunden. Länsstyrelsen ringde då åter för att se till att allt hade löst sig med hunden och att mannen skulle hämta hunden samma dag. Det hade det inte alls.

Mannen förklarade att han inte hade möjlighet att ta hand om sin hund överhuvudtaget..

"Du uppgav då att du inte kommer att ha möjlighet till detta och att du inte har någon annan som kan ta hand om hunden åt dig. Länsstyrelsen informerade dig då om att hunden omedelbart kommer att omhändertas vilket du accepterade. Du informerades också om att det blir en kostnad för dig vilket du förstod."

Därmed var Länsstyrelsen tvungen att snabbt hitta en ägare till hunden under den tid som mannen inte kan sköta sitt djur.

Mannen kommer att få en räkning för den tid som hunden varit omhändertagen, men det är oklart hur hög den blir. Då Lokaltidningen kontrollerade var hunden fortfarande omhändertagen.

Publicerad 24 May 2019 11:37