Simon Kruus.

Simon Kruus. Arkivfoto: Emma Brännman

Skurups stora motordag växlar upp – 200 ekipage i år

Från gamla jänkare till moderna stylingbilar

SKURUP.

Snart är det dags för andra upplagan av Skurups stora motordag. I år mer än dubblas ekipagen som cruisar genom Skurup den 25 maj.

Av
Emma Brännman

När Skurups stora motordag hade premiär förra året blev evenemanget väldigt lyckat. Intresset var stort från både deltagare och åskådare och därför satsar arrangörerna, som är Skurups handel tillsammans med motorfantasten Simon Kruus, extra på motordagen i år.

– Vi har fått ta hela Stortorget och lite till i anspråk och kommer att ställa upp 200 fordon. Det blir alltifrån gamla jänkare till nya stylingbilar, berättar Simon Kruus.

De 200 ekipagen samlas vid Johannamuséet klockan 9.30 för att rulla in mot centrum cirka 10.30. Från klockan 12 är det uppvisning på Stortorget i Skurup.

– Det blir en lite längre cruising i år och vi kommer undvika att korsa tågspåret så att vi inte blir splittrade. Det är jättekul att evenemanget växer i år, bilintresset ät större än vad jag hade väntat mig. Deltagarna kommer inte bara från Skurup och Skåne, vi har till exempel ekipage ända från Göteborg, säger Simon Kruus.

På Stortorget radas bilarna upp för allmän beundran och prisutdelningar, då åskådarna får rösta på sina favoriter.

Publicerad 14 May 2019 07:59