Under fem kvällar i augusti blir det konserter på Svarte strand, bild från tidigare år.

Under fem kvällar i augusti blir det konserter på Svarte strand, bild från tidigare år. Foto: Agnieszka Tobiasz.

Strandkonsert i solnedgång kommer till Svarte

"Faller sig rätt naturligt att få ner folk till stranden och umgås"

SVARTE.

I augusti kommer konceptet Goodnight Sun till Svartes strand. Byalaget och musikern Peter Tegnér finslipar i detta nu på detaljerna. Fem kvällar i rad kommer artister och unga talanger att ta ton.

Av
André Kvist

Jacques Werup, Björn Ranelid, Tingsek och Miriam Aida är bara några artister som deltagit i Goodnight Sun sedan Peter Tegnér startade konceptet 2006. Genom åren har konserterna vuxit och i fjol spelades 47 konserter på sex platser.

Nu tyder allt på att konserterna som lyfter fram unga talanger i solnedgången kommer till Svarte. Under söndagen höll byalaget styrelsemöte och med var grundaren och musikern Peter Tegnér. Ordförande Lars Johansson berättar att det mesta är på plats.

– Vi tog kontakt i januari med Peter och har haft löpande kontakt med Ystad kommun. I fredags godkändes vår ansökan så nu söker vi fler sponsorer. Det känns jättebra och vi är spända på konserterna, säger han.

Solnedgångskonserterna har varit baserade i framförallt västra Skåne men i och med spelningarna i Svarte bryter man ny mark. I år spelar man på sammanlagt nio orter.

Enligt planen ska arrangemanget äga rum mellan den 14 och 18 augusti på stranden, det blir allt som allt fem konserter med start varje kväll klockan 19.30.

Vad är det med detta arrangemang som lockar er i Svartes byalag?

– Stranden och havet har alltid varit en viktig plats för Svarte, den är väldigt vacker och en samlingspunkt framförallt på sommaren. Det faller sig rätt naturligt att få ner folk där och umgås, enkelt och spontant. Sen är hela konceptet mycket intressant med etablerade artister och fem unga talanger, solskotten, säger Lars Johansson.

Johansson rekommenderar besökare att använda kollektivtrafiken för att ta sig hit. Ystad kommun stöttar arrangemanget med bidrag. Vilka artister som kommer medverka kommer bli officiellt i juni.

Publicerad 13 May 2019 10:13