Pierre Myer och Hans Andersson från Knut Pers Elon och Knut Pers radio & tv blir Årets handlare 2019.

Pierre Myer och Hans Andersson från Knut Pers Elon och Knut Pers radio & tv blir Årets handlare 2019. Foto. Privat

Knut Pers är Årets handlare: "Speciella för Skurup"

"En av de första vitvarubutikerna i Sverige"

SKURUP. Skurups Handel samarbetar med 50 medlemsföretag i kommunen och utser varje år årets handlare. I år är det Knut Pers som kammar hem vinsten. Deras verksamheter har verkat länge på orten och säljer allt ifrån kylskåp till mobiltelefoner.

Av
Maja Wiezell

Under fredagen samlades över hundra besökare på årets företagsfest på Mossbylund i Skurup. Det delades ut fem priser i kategorierna Årets- handlare, företagare, ambassadör och samverkanspris. Varje år delar även Skurup sparbank ut pris till unga entreprenörer under titeln Ung & driftig.

Vinnaren av Årets handel går till Knut Pers som äger två verksamheter i Skurup. Knut Persson startade företaget “Knut Pers” tillsammans med sönerna Sven och Nils år 1955 i Skurup. Elon Knut Pers är en återförsäljare av vitvaror i södra Sverige och Knut Pers radio & tv säljer produkter av Euronics. Tillsammans utgör dessa verksamheter en betydande roll för Skurups handel berättar Jan-Axel Åkerblom som är ordförande för Skurups Handel.

– Förutom obegränsad ära och stolthet så är priset viktigt för att uppmärksamma de handlare som driver sina verksamheter på orter som Skurup, berättar Jan-Axel Åkerblom.

Knut Pers var en av de första vitvarubutikerna i Sverige som var med och startade företaget Elon som består av fria fackhandlare. Den lokala handeln tycker Jan-Axel Åkerblom är oerhört viktig eftersom det är ett hållbart sätt att verka i sin egen kommun.

– Företag som Knut Pers är speciellt för Skurup, att alla känner till dem här tror jag bidrar till gemenskapen, säger Jan-Axel Åkerblom.

Idag är det Pierre Myer som äger vitvarubutiken tillsammans med frun Helena Mayr, som är barnbarn till grundaren Knut Persson. Knut Pers lever vidare i tredje generation och 1991 grundades Knut Pers radio & tv, som bland annat drivs av Hans Andersson.

Övriga vinnare av företagsfesten:

Årets företagare och Årets ambassadör – Håkan och Tina Lindskog på HL Bygg, delades ut av organisationen Företagarna i Skurup och Skurups kommun.

Årets samverkanspris – klass 5A på Rutgerskolan, deras bildlärare Ulla Nyström och Skurups bibliotek, delades ut av Skurup kommun.

Ung & driftig – Max Freschi på företaget Max snickeri & svarv i Svedala.

Publicerad 13 May 2019 16:34