Barnens kassa från försäljningen stals.

Barnens kassa från försäljningen stals. Foto: Mostphotos & Majblomman.

Fräcka tjuvar stal barnens majblommekassa

Parkeringen full av bilar: "Det avskräckte dem inte – så lågt"

SÖVESTAD.

Personalen satt i möte och då passade tjuvar på att bryta sig in och stjäla barnens förtjänst efter försäljningen av majblommor.

Av
André Kvist

Det var i torsdags kväll strax efter 19 som personalen hade möte på Sövestad skola. När en väktare dök upp trodde man att något hade blivit fel vid omställningen av larmet. Men väktaren berättade att det varit inbrott i den intilliggande byggnaden.

Tjuvarna hade tagit sig in genom ett fönster, brutit upp skåp och kommit undan med pengarna som eleverna dragit in på försäljning av majblommor, rapporterar Ystads Allehanda.

– Superfräcka tjuvar. Hela parkeringen var ju full av bilar, men det avskräckte dem inte. Det är så lågt, säger biträdande rektor Camilla Svensson, till tidningen.

Polisen har i nuläget inte klart för sig hur mycket pengar som stulits men utreder händelsen.

– Personerna har försökt bryta upp ett säkerhetsskåp och det är då larmet har gått. I personalrummet är det ett 30-tal skåp som är uppbrutna. Personen eller personerna i fråga har nog förstått att det har varit avlarmat när så mycket bilar stod parkerade utanför, säger Birthe Parkhagen, kommunpolis.

Elever och föräldrar har blivit informerade om stölden. Tjuven eller tjuvarna kom inte åt några andra värdeföremål.

Publicerad 13 May 2019 00:00