Jonas Rosenkvist börjar sitt nya arbete i Malmö i augusti.

Jonas Rosenkvist börjar sitt nya arbete i Malmö i augusti. Foto: Charlotte Larsson/pressbild.

Kommundirektören lämnar: "Nyfiken på den utmaningen"

Efter 19 år på sydkusten, nu går han till Malmö

YSTAD.

Det står nu klart att kommundirektör Jonas Rosenkvist har sagt upp sig från sin post och går till Malmö. I augusti påbörjar han sin nya tjänst som avdelningschef.

Av
André Kvist

I närmare två årtionden har Jonas Rosenkvist arbetat som kommundirekör i Trelleborg och Ystad. Nu har han dock sagt upp sig från sin tjänst. Han planerar att gå till Malmö stad för en nyinrättad tjänst som avdelningschef för intern ledning och stöd, en tjänst som ligger direkt under stadsdirektören.

– Uppdraget innebär att jag ska leda och utveckla arbetet att stödja, styra och samordna det inre arbetet inom stadskontoret samt ta stort ansvar för det samlade stadskontorets uppdrag att leda och samordna hela stadens verksamhet, säger Jonas Rosenkvist i ett pressutskick.

– Det var över 80 sökande och Jonas var den absolut bästa kandidaten: han har bred erfarenhet och blir i sin roll som avdelningschef den samlande kraften i stadskontorets interna arbete, säger Malmös stadsdirektör Andreas Norbrant om rekryteringen.

Efter sommaren, närmare bestämt den 5 augusti, börjar Rosenkvist sin nya position i storstaden med ett förordnande på sex år. Han är hoppfull att Ystads fina utveckling ska fortsätta och att utmaningen är det som lockar.

– Ystads kommun är en fantastisk kommun med fantastiska chefer, medarbetare och verksamheter med stor potential att fortsätta sin positiva utveckling. Samtidigt är jag väldigt nyfiken på den utmaning det innebär att arbeta på en helt ny central och viktig position i Malmö Stads stora organisation, säger han och fortsätter.

– Jag har de senaste 19 åren arbetat i Trelleborg och Ystad. Även om kommunerna är olika på vissa sätt finns det många likheter, inte minst i uppdraget som kommundirektör och jag väljer därför att gå vidare till en ny utmaning i en annan roll.

Publicerad 15 April 2019 13:54