Den nyaste medlemmen vid polisstationen i Sjöbo ska arbeta med gräsbekämpning.

Den nyaste medlemmen vid polisstationen i Sjöbo ska arbeta med gräsbekämpning. Foto: Skärmdump Facebook/Polisen Österlen.

Polisens nya medarbetare – Robocop

Specialdesignad robotgräsklippare

SJÖBO.

Polisen i Sjöbo har fått en ny brottsbekämpare i en robotgräsklippare. Det är Sjöbohem som presenterar den väldekorerade elroboten som ska klippa gräset utanför polishuset.

Av
André Kvist

Till våren har Sjöbohem planerat att allt kommunalt gräs ska klippas av robotgräsklippare. Sedan 2017 har man arbetat för att fasa ut de gamla metoderna för satsa på mer hållbara alternativ. Nu finns det runt 30 robotgräsklippare i kommunen och på torsdagen fick polisen sin alldeles specialdesignade.

Robotgräsklipparen som har hand om polisen gräs ska givetvis heta Robocop. Den är utrustad med GPS och via monitorer kan Sjöbohems personal övervaka samtliga robotar från en central. Uppstår något problem så sänder del lilla gräsklipparen ut ett larm och ett högt tjut, detta för att förhindra stölder.

Gräsklipparna kostar drygt en halv miljon styck men det kommunala bostadsbolaget räknar med att den summan kvittas ut på två år med personal- och bränslebesparingar.

Sjöbohem har även tagit fram specialdesignade robotgräsklippare för räddningstjänsten och folktandvården.

Publicerad 12 April 2019 00:00