Sara Svensson, Skurups kick- och boxningsklubb, överst på pallen efter att ha besegrat Camilla Johansen i finalen.

Sara Svensson, Skurups kick- och boxningsklubb, överst på pallen efter att ha besegrat Camilla Johansen i finalen. Foto: Privat

Trots näsoperation: Sara överst på pallen igen

Kan titulera sig Nordisk mästare i boxning

SKURUP/SJÖRUP.

Boxaren Sara Svensson har gjort det igen. Under Nordiska mästerskapen (NM) tog hon guld i sin viktklass. Detta trots att en näsoperation satte käppar i hjulet för uppladdningen.

Av
Emma Brännman

När NM avgjordes i Tammerfors nyligen stod Sara Svensson, bosatt i Sjörup och hemmahörande i Skurups kick- och boxningsklubb, överst på pallen igen. Detta efter att ha slagit finalmotståndaren Camilla Johansen från Norge med 5-0. Senast Sara Svensson tog NM-guld var 2016.

– Jag hade inte den bästa uppladdningen inför årets tävling eftersom jag opererades i början av januari. Jag hade brosk i näsan som gjorde att jag inte kunde andas ordentligt, berättar hon.

Trots att uppladdningen inför NM inte var vad hon önskade lyckades Sara Svensson alltså ta guld i 54-kilosklassen, där hon är rankad etta i Sverige.

– Jag visste att NM skulle bli tufft, men trots att jag inte kunde prestera på topp så gick det vägen. Det känns jättebra. Det är skönt att veta att min lägsta nivå har höjts så pass mycket.

Operationen och återhämtningen gjorde att hon inte kunde tävla på två månader. Boxning och sparring hann hon bara träna under tre veckor inför NM.

– Jag började konditionsträna igen efter två veckor, men man tappar rätt mycket när man inte tävlar. Jag hade just tagit SM-guld när jag bestämde mig för att göra operationen. Då var jag i mitt livs form, så det kändes såklart tråkigt att få ett avbrott. Nu känner jag att jag börjar hitta tillbaka, säger Sara Svensson.

Efter operationen har hon mått bra. Nu väntar ett antal turneringar runt om i Europa, innan uttagningarna till VM görs senare i år.

– EM förra året är det största mästerskapet jag tävlat i, men där gick det inte alls vägen. VM är mitt stora mål den här säsongen. Då gäller det att prestera hela säsongen, att visa utveckling och inte dra på sig några skador. Det räcker inte att vara etta i sin viktklass. Jag måste visa på en uppåtgående kurva och att jag har potential. Det kommer bli tufft, men det är inte omöjligt, säger Sara Svensson.

Publicerad 11 April 2019 07:00