Norreportskolans rektor berättar att eleverna har stängts av.

Norreportskolans rektor berättar att eleverna har stängts av. Foto: Skärmdump Facebook.

Elever poserade med "vapen" – stängs av

Rektorn: "Viktigt att markera att det här inte är okej"

YSTAD.

Tre elever vid Norreportskolan har stängts av efter att de poserat med en soft air gun nära skolan. Polisen har varit på skolan och kommer troligen rubricera händelsen som vapenbrott.

Av
André Kvist

Polisen hade uppmärksammat en bild på Instagram och sedan besökt skolan för att tala med eleverna på bilden, rapporterar Ystads Allehanda. De tre eleverna hade poserat med en soft air gun nära skolan.

Enligt rektor Petra Larsson har nu samtliga tre elever stängts av för att övriga elever ska känna sig trygga. Rektorn har även gått ut med ett mejl till föräldrar om vad som skett.

– Det blir väldigt snabbt rykten och jag tycker att det är viktigt att alla får reda på vad som har hänt och varför jag har agerat som jag har gjort. Det är väldigt tråkigt när det blir så här. Samtidigt är det viktigt att markera att det här inte är okej, säger Petra Larsson till tidningen.

Polisen har bekräftat att man varit på plats och kommer troligen rubricera ärendet som vapenbrott.

– Eftersom det är 18-årsgräns på det här typen av vapen så blir det ett vapenbrott om man inte har åldern inne, säger Magnus Swall vid kriminaljouren till YA.

Publicerad 11 April 2019 08:55