Det blev en lyckad första upplaga av Smart little village i Skurup 2017. En nöjd Peter Eyermann syns längst till höger i bild.

Det blev en lyckad första upplaga av Smart little village i Skurup 2017. En nöjd Peter Eyermann syns längst till höger i bild. Foto: Smart little village

Ännu smartare konferens i år

Programmet klart för Smart little village

SKURUP.

Den 3 och 4 april stundar Smart little village 2.0. Grundaren Peter Eyermann är mer än nöjd med årets program.

Av
Emma Brännman

Programmet är spikat inför den andra upplagan av Smart little village. Den första konferensen, som hölls i Skurup 2017, blev mycket uppskattad. Smart little village riktar sig framförallt till personer som är intresserade av samhällsutveckling i mindre kommuner. På schemat står samtal, workshops, föreläsningar och mingel.

– I år har vi utgått från besökarnas önskemål och synpunkter efter förra gången och jag tycker att programmet är fantastiskt. Vi har en bra mix av lite udda, roliga företeelser och väldigt konkreta grejer på schemat, säger Peter Eyermann.

Dale Williams, borgmästare i Porirua på Nya Zeeland, gjorde stort avtryck med en föreläsning redan under förra Smart little village. I år är han tillbaka som moderator för ett samtal om hur milleniegenerationen ser på framtiden.

Målet är att locka ett par hundra besökare till Skurups sparbank arena även i år.

– För närvarande tror jag att vi är uppe i runt 170 anmälda. Det är personer från både Sverige, Finland och Danmark. Vi har fler kommundirektörer anmälda i år vilket känns roligt. Vi samarbetar även tajtare med Kävlinge, Ystad, Trelleborg och Tomelilla kommuner i år, säger Peter Eyermann.

Konferensen består i år av fyra teman. De är Samhällsutveckling, Framtidens kommuninvånare, Attrahera framtidens medarbetare och Digitalisering som verktyg för utveckling.

– Min dröm är att alla besökare ska lämna konferensen med tre-fyra konkreta och bra exempel som de kan använda sig av i sin organisation, och tre-fyra nya och bra kontakter. Vårt syfte är ju att skapa kontakter och förmedla goda exempel, säger Peter Eyermann.

Publicerad 23 March 2019 07:00