Nyetablerade företag kan nu få chansen att få en skuggstyrelse som stöd i arbetet.

Nyetablerade företag kan nu få chansen att få en skuggstyrelse som stöd i arbetet. Foto: Mostphotos.

Mindre företag kan få skuggstyrelser

"Stora bolag har ofta en styrelse som hjälper och stöttar bolaget i sitt arbete – orättvist"

SYDOST.

I ett nytt projekt kan nyblivna företagare få en skuggstyrelse som hjälper till med kompetens och kunskap. Förhoppningen är att deltagande företag ska växa sig starka.

Av
André Kvist

Det är Nyföretagarcentrum och Innovationscenter som ligger bakom projektet som ska stärka nyetablerade företagare som varit i gång i minst två år. Företag kan få ta del av en så kallad skuggstyrelse för att nätverka och få råd av erfarna personer i olika branscher.

– Stora bolag har ofta en styrelse som hjälper och stöttar bolaget i sitt arbete. Det tycker vi är orättvist och presenterar därför, tillsammans med Nyföretagarcentrum, versionen för mindre företag: skuggstyrelsen. Den består av lokala personer med värdefull affärserfarenhet och kompetens som matchar företagares behov och de finns till företagarens förfogande med stöttning, råd eller kompletterande kompetenser, berättar Helena Kurki, Innovationscenter för landsbygden.

Det första mötet sker den 20 mars och planen är att näringslivet ska utvecklas i sydöstra Skåne.

– Det finns så mycket kompetens och kunskaper här och det ska bli så roligt att se vad detta kan göra för tillväxten för företagen som är med i projektet. Visar sig denna modell framgångsrikt så är det något vi fortsätter jobbba med ooch involvera fler kommuner, säger Helena Kurki.

Publicerad 20 March 2019 09:39