Språk och förberedelse för yrkeslivet är två områden man ska använda bidragen till.

Språk och förberedelse för yrkeslivet är två områden man ska använda bidragen till. Foto: Mostphotos.

Gymnasiets introduktionsprogram får 1,2 miljoner i bidrag: "Det finns ett stort behov"

Ska användas för att elever ska nå arbetsmarknaden

YSTAD.

Skolverket har beviljat strax över 1,2 miljoner kronor till introduktionsprogrammet på Ystad Gymnasium. Pengarna ska användas för att stärka utbildningen.

Av
André Kvist

Baserat på 198 elever så beviljas 1 267 660 kronor från Skolverket till introduktionsprogrammet i Ystad. Enligt ansvariga rektorer Josephine Müllern och Annika Ekberg vid programmet ska pengarna användas för att stärka utbildningen.

– Pengarna ska användas för att på olika vis stärka utbildningen på Introduktionsprogrammen. Att använda pengarna i verksamheten för att stärka utbildningen kommer vara enkelt! Det finns ett stort behov att arbeta med eleverna inom målgruppen , säger de båda i ett mejl.

En stor utmaning är att få eleverna etablerade på arbetsmarknaden. Genom att öka lärarreurser inom språk vill man utveckla elevernas språkfärdigheter kopplade till yrkeskunskaper. Man kommer även arbeta för att öka kontakten mellan skola och arbetsplatser inför exempelvis praktik.

– Eleverna behöver vidga sina vyer vad gäller arbete, och arbetsmarknad, de ska få möjlighet att skapa kontaktnät som behövs för att ta sig fram på arbetsmarknaden. Detta kommer vi att arbeta med på olika sätt.

Publicerad 14 March 2019 07:00