Manifestation för klimatet i Tomelilla den 1 mars.

Manifestation för klimatet i Tomelilla den 1 mars. Foto: André Kvist.

Klimatmanifestationer tillbaka i Simrishamn – Sjöbo följer efter

"Vår generation som till stora delar orsakat problemen"

SIMRISHAMN/SJÖBO.

I november i fjol utfördes aktioner med sedan dess har det legat på is. Nu gör Simrishamn som så många andra städer och manifesterar för klimatet på fredagar.

Av
André Kvist

Greta Thunbergs manifestationer har blivit et globalt fenomen. Otaliga städer arrangerar på fredagar under parollen "Fridays for Future" sammankomster.

I Simrishamn gjorde man i november ett test men nu ska det bli mer organiserat. Till skillnad från grannkommunen Tomelilla där man har det den första fredagen i månaden så ska det vara varje fredag i Simrishamn, rapporterar Ystads Allehanda.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ står bakom och stöttar arrangemanget som sker på Stortorget mellan klockan 15 och 17 med start den 15 mars.

– Det är ju ungdomens initiativ och vi vill verkligen inte ta det ifrån dem, men gärna visa vårt stöd. Det är ju trots allt vår generation som till stora delar orsakat problemen, säger Hans-Olof Höglund (MP), till tidningen.

Även i Sjöbo ska man nu hålla manifestationer med start den 15 mars. Det sker på Sjöbo busshållplats mellan klockan 16 och 17.

"Nu gör vi det i Sjöbo tillsammans: medborgare, föreningar, trossamfund och politiker. Varmt välkomna!"

Publicerad 13 March 2019 09:52