Eva Hallmer Lindahl är en av initiativtagarna till manifestationen.

Eva Hallmer Lindahl är en av initiativtagarna till manifestationen. Foto: Privat

Manifesterar för ett humant Skurup: "Det finns goda krafter"

Eva Hallmer Lindahl hoppas att många sluter upp i fackeltåg

SKURUP.

Den 23 mars hålls en manifestation under parollen "Tillsammans för barnen" i Skurup. "Bakgrunden är det allt ovänligare klimatet" säger Eva Hallmer Lindahl.

Av
Emma Brännman

Manifestationen den 23 mars ska utgöras av ett fackeltåg genom centrala Skurup.

– Bakgrunden till manifestationen är det allt ovänligare klimatet i kommunen, då tänker jag bland annat på den senaste tidens polisanmälningar mot ensamkommande. Den handlar om att vi vill ha ett humant, allmänmänskligt samhälle, berättar Eva Hallmer Lindahl.

Arrangörerna kommer från de olika oppositionspartierna Liberalerna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kommunens väl. Manifestationen ska dock inte vara partipolitisk.

– Manifestationen är öppen för alla, men det kommer inte att vara tillåtet med några partipolitiska symboler. Vi har fått många kommentarer och synpunkter från olika människor som upplever att det har skett en förändring, att intoleransen ökar i Skurup och det är därför vi gör det här, säger Eva Hallmer Lindahl som själv är aktiv i Liberalerna i Skurups kommun.

Vad hoppas du på med manifestationen?

– Jag hoppas att många människor sluter upp. Att vi tillsammans kan visa att det finns goda krafter som vill ha ett öppet och tolerant samhälle, där alla är välkomna. Jag ser hellre att man lägger pengar på att arbeta förebyggande, i stället för att misstänkliggöra människor genom att sätta in ordningsvakter och polisanmäla barn, säger Eva Hallmer Lindahl.

Manifestationen utgår från Erikstorget klockan 13 den 23 mars. Den avslutas med tal på Stortorget.

Publicerad 12 March 2019 07:00