Bilen kraschade in i Daniel Valsbergs husvägg. I huset bor han med sin sambo och sin sexåriga son.

Bilen kraschade in i Daniel Valsbergs husvägg. I huset bor han med sin sambo och sin sexåriga son. Foto: Privat

Epa-traktor kraschade in i familjens hus

"Hade kunnat vara mitt på dagen när min sexåring var ute och cyklade"

HASSLE BÖSARP.

Under en filmkväll med kompisarna fick Daniel Valsberg en obehaglig överraskning. En epa-traktor kraschade rakt in i husväggen.

Av
Emma Brännman

Filmkvällen med kompisarna under lördagskvällen fick ett otrevligt slut. Efter en kraftig smäll som fick huset att skaka rusade Daniel Valsberg ut i trädgården. Det han såg gjorde honom både chockad och arg.

– Jag och två kompisar satt och tittade på film, klockan var väl ungefär 21.20. Helt plötsligt small det till och väggarna skakade. Jag trodde först att det var ett flygplan som störtade utanför huset, eller någonting liknande. Vi sprang ut och såg att det satt en bil i gaveln på huset, berättar Daniel Valsberg.

I bilen satt två unga killar. Bilen var en epa-traktor, en ombyggd king cab, och får köras i högst 30 kilometer i timmen. Men en granne som blev vittne till händelsen hävdar att det gick betydligt fortare än så, enligt Daniel Valsberg.

– Vi bor i utkanten av byn, det går en raksträcka förbi precis utanför vårt hus och det är ofta höga hastigheter. Unga killar i epatraktorer har tidigare sladdat in på gräsmattan och på gården, för att det går för fort, berättar Daniel Valsberg.

Foto: Privat

Olyckan lämnade ett stort hål i väggen på familjens hus. Daniel Valsbergs sambo valde att ta in på hotell med parets son eftersom de inte kände sig säkra i huset efteråt. Dessutom var risken för ras påtaglig.

– Jag blir mest arg på att sådant här kan hända. Det här hade lika gärna kunnat vara mitt på dagen när min sexåring var ute och cyklade. Jag vill att det sätts upp farthinder så att man får ner hastigheten genom byn, säger Daniel Valsberg.

Den kraschade epa-traktorn har tagits i beslag av polisen. Den ska nu kontrolleras så att den uppfyller bestämmelserna för den här typen av fordon, enligt polisens uppgifter till Kvällsposten.

Publicerad 12 March 2019 07:00