Låtskrivarna Mikael Karlsson (mitten) och Thomas

Låtskrivarna Mikael Karlsson (mitten) och Thomas "Plec" Johansson tillsammans med tre av Arvingarna samt producenten Viktor Brunö. Foto: Christina Bredberg

Mello-Micke om finalen: "Otroligt, fantastiskt, galet och roligt"

Nu vill Mikael Karlsson ta det lugnt ett tag

SKURUP.

Ica-Micke har blivit Mello-Micke. Låtskrivaren Mikael Karlsson är hemma igen efter tre hektiska veckor. Efter att hans låt "I do" tog sig vidare i Melodifestivalen var det bara att släppa kontrollen och låta sig svepas med.

Av
Emma Brännman

Det blev en sjätteplats för Arvingarna och låten "I do" i Melodifestivalfinalen. Låtskrivaren Mikael Karlsson beskriver upplevelsen av finalen som att befinna sig på en gladiatorarena.

– Det var helt otroligt, fantastiskt, galet och roligt. Det var väl ungefär 30 000 personer på läktaren på Friends och det kändes lite som att befinna sig i en gladiatorarena, vi gjorde upp mot ett enormt bra startfält nere i gropen, säger Mikael Karlsson.

Han har återvänt hem, till familjen i Svedala och jobbet som Icahandlare i Skurup, och nu pustar han ut lite grann.

– Från den första deltävlingen till och med finalen har mitt liv sett väldigt annorlunda ut. Den första tävlingen visste jag ju om, men de andra två har liksom bara fått hända. Har man lite kontrollbehov, som jag, så är det ju helt satt ur spel. Som tur är blir man väl omhändertagen och lotsad överallt, berättar Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson spelade in låten med en gitarr och sin mobiltelefon. Thomas "Plec" Johansson var den som mixade låten och när det väl blev tal om att på allvar söka till Melodifestivalen så behövdes en svensk version, och det var då Nanne Grönvall kom in i bilden. "I do" tog sig till finalen via andra chansen. I finalen slutade den på plats sex av tolv. Vann gjorde John Lundvik med "Too late for love".

Vad händer nu?

– Nu har jag levt i den här världen i några veckor och träffat väldigt mycket människor, från skivbolag och annat, och det ger naturligtvis nya kontakter och möjligheter. Men det är svårt att säga nu vad det kan leda till. Nu ska jag ta det lugnt ett tag, säger Mikael Karlsson.

Publicerad 11 March 2019 11:53