Polisen ska i det närmaste hålla förhör med vittnen.

Polisen ska i det närmaste hålla förhör med vittnen. Foto: Lennart Angermund/Mostphotos.

En man anhållen misstänkt för mordförsöket på Österports torg

Förundersökningsledaren: "Nu pågår vittnesförhör"

YSTAD.

En man i 25-årsåldern knivskars på fredagen. Nu är han utskriven från sjukhuset och en man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

Av
André Kvist

Det var vid lunchtid på fredagen som polisen larmades till Österports torg. En konflikt mellan två män slutade med att den yngre knivskars i magen och fick föras till sjukhus. Han har under helgen blivit förhörd av polis och utskriven.

– Målsägande är inte längre på sjukhus, han är utskriven och hade såvitt jag förstår inte så allvarliga skador som först befarades, säger förundersökningsledare Pernilla Åström, chefsåklagare vid södra Skånes åklagarkammare.

En något äldre man i 30-årsåldern anhölls i sin frånvaro och kunde på söndagen gripas. Han är nu anhållen misstänkt för gärningarna och ett första förhör har hållts.

Nu pågår ett brett utredningsarbete där en hel del vittnesförhör ska hållas.

– Nu pågår vittnesförhör med de människor som fanns på platsen och kanha haft kontakt med de båda männen. Det finns en del att personer att höra.

Under måndagen gör polisen och Pernilla Åström en avstämning i utredningen för att se hur man går vidare.

– Sedan får vi ta ställning dels i frågan om frihetsberövning, om häktning eller ej och ytterligare utredningsåtgärder, säger Pernilla Åström som är förtegen om detaljerna med hänvisning till förundersökningsekretessen.

Publicerad 11 March 2019 11:09