Som personlig tränare åker Malin Klang gärna hem till folk, allt för att göra träningen så tillgänglig som möjligt.

Som personlig tränare åker Malin Klang gärna hem till folk, allt för att göra träningen så tillgänglig som möjligt. Foto: Emma Brännman

Hon vill få landsbygden att röra på sig

Malin Klang sade upp sig för att satsa på träningen

SKIVARP.

Hennes mål är att få landsbygden att röra på sig och att orka bli gammal. Med sin nya satsning vill Malin Klang möta behoven av fysträning och avslappning i en stressad vardag.

Av
Emma Brännman

I november valde Malin Klang från Skivarp att säga upp sig från sitt jobb som personlig assistent och satsa helt på det egna företaget. Hon startade företaget En bit hälsa för lite mer än ett år sedan och jobbade inledningsvis halvtid med det.

– Men jag kände att jag började tappa fokus på mitt andra jobb. Det krockade ofta och ibland fick jag säga nej till uppdrag, vilket inte kändes bra. Till slut blev det för mycket.

Malin Klang har under flera år arbetat som massageterapeut, personlig tränare och gruppträningsinstruktör. Förra året träffade hon mindfulnessinstruktören Emma Dahlgren och de slog sig ihop.

– Vi upptäckte att vi hade ett bra utbyte av varandra. Så vi slog oss ihop och jobbar nu tillsammans med att ge föreläsningar under namnet Hälsa i helhet. Syftet är att få landsbygden att röra på sig. På företagen liksom på äldreboendena, säger Malin Klang.

Malin Klang.

Malin Klang. Foto: Emma Brännman

Idén fick de eftersom de upplever att de flesta människor lever ett rätt så stressat liv i dag, samtidigt som det är mycket hets kring träning. Konceptet är ungefär hälsa i helhet, i korthet.

– Alla vill vara tidseffektiva i dag. Därför har vi försökt paketera avslappning, fysträning och näringslära i ett. Vi hjälper till att hitta små enkla vägar som gör att man kan öka sin fokus i vardagen, utan att på något sätt bli manisk. Meningen är bara att man ska orka bli gammal, säger Malin Klang.

Livet som egen företagare på heltid har både uppgångar och nedgångar.

– Det har varit en berg- och dalbana, men det faller på plats allt eftersom. Jag har många idéer och vill gärna att allt ska hända på en gång. Det är dock många variabler som ska klaffa. Jag har många samarbeten vilket också innebär många andra att ta hänsyn till, konstaterar Malin Klang.

Det roligaste med det nya jobbet är att hon får bestämma allt själv.

– Jag jobbar mycket mer nu, men jag kan göra precis som jag vill, när jag vill. Den största skillnaden är att jag har väldigt mycket mer fokus på att tjäna pengar nu, att få det att gå runt. Det innebär mycket nätverkande, att hitta olika sätt att synas och höras. Där har jag fått väldigt mycket hjälp via ett nätverk för kvinnligt företagande.

Framtiden ser hon ljust på.

– Om fem år tror jag att vi håller ännu fler föreläsningar än vad vi gör i dag. I oktober i år har jag och Emma bokat Scalabiografen i Ystad så det är definitivt ett mål att fylla den med publik, säger Malin Klang.

Publicerad 12 February 2019 08:16