En kollektion bröllopsklänningar visas upp på en modeshow.

En kollektion bröllopsklänningar visas upp på en modeshow. Foto: Mostphotos.

Heldag för bröllopssugna anordnas

"Se vad Österlen har att erbjuda"

SYDOST.

Den 23 mars går Bröllopsrundan Österlen av stapeln för första gången. Dels öppnar olika lokaler och boende upp sina dörrar, men det kommer även ske en bröllopsmässa i samband med arrangemanget.

Av
André Kvist

Förhoppningen från den nystartade föreningen Bröllopsrundan Österlen är att evenemanget ska bli ett återkommande event på vårkanten när det gröna börjar slå ut. Lördagen den 23 mars öppnar för första gången flera aktörer i sydöstra Skåne upp sina dörrar för att visa vad man erbjuder och hur det ser ut.

Vidare hålls en bröllopsmässa på Frideborg där man kan testa tårtor, kolla ut porslin och träffa personerna bakom detaljerna som gör bröllop precis som du själv vill ha det.

– Antingen åker man runt till festlokalerna och landar sedan på mässan eller så gör man tvärtom. Då får man se vad området har att erbjuda, berättar Caroline Regnell på Frideborg.

Många av företagen som medverkar är redan knutna till nätverket Bröllop Österlen. Denna nya satsning är det flera stycken som ligger bakom. Samtidigt märker man av att intresset för bröllop på Österlen verkar öka.

– Vi märker att de kommer fler och fler från Stockholm och Malmö/Lund-regionen. Även från utlandet kommer människor som vill gifta sig här. Många kanske tror att Österlen inte har allt man kan behöva för ett bröllop men det är inte sant!

Evenemanget är gratis och öppet för alla som går i bröllopstankar eller rentav bara är nyfikna.

Publicerad 12 February 2019 09:03