En Simrishamnsbo tar plats medan en annan lämnar, det stod klart efter helgens partikongress.

En Simrishamnsbo tar plats medan en annan lämnar, det stod klart efter helgens partikongress. Foto: Johan Schmetzer & Mostphotos.

Simrishamnspolitiker tar plats i Fi:s partiledning

"Vi kommer att komma igen starkt i nästa val"

SIMRISHAMN.

Vid partiets kongress i Sundsvall valdes Thora L Norgård från Simrishamn in i Feministiskt Initiativs partistyrelse. Som förväntat lämnar en annan Österlenbo sin roll, partiledare Gudrun Schyman.

Av
André Kvist

– Det känns fantastiskt att få det här förtroendet av kongressen och att ta plats i partistyrelsen. Jag vill arbeta för att våra sakfrågor ska kommuniceras på ett än tydligare sätt. Genom att stärka gruppen och se till att vi arbetar mot samma mål är jag säker på att vi kommer att komma igen starkt i nästa val, säger Thora L Norgård, ny ledamot i Feministiskt initiativs partistyrelse, i ett pressmeddelande.

Norgård är sedan tidigare ersättare för Fi i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Sirmishamn. Hon har tidigare sagt att hon har siktet inställt på riksdagen.

Som väntat lämnar Gudrun Schyman sin roll som partiledare. Hon efterträds av Farida al-Abani som ska leda partiet vidare tillsammans med Gita Nabavi, båda från Stockholm.

Publicerad 11 February 2019 09:02