Caroline af Ugglas vid en spelning 2010.

Caroline af Ugglas vid en spelning 2010. Foto: Fredrik Hjertling/Mostphotos.

Caroline af Ugglas styr upp kör på festival

Tredje året körfestivalen arrangeras

TOMELILLA.

När Österlens Körfestival är tillbaka så är det Caroline af Ugglas som agerar körledare och håller i workshop. På söndagen kan deltagare ta ton efter hennes instruktioner.

Av
André Kvist

Sedan 18 år tillbaka har Caroline af Ugglas lett "Kör för alla" som har 1 500 medlemmar i Stockholm och Uppsala. Nu tar den erfarna körledaren sig till Christinehof för att lyfta sångrösterna på Österlens Körfestival den 8 och 9 juni.

– Jag har försökt få ner henne till Tomelilla rockkör, men av olika anledningar så har det inte fungerat. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att Caroline håller i en workshop, hon är rätt speciell, säger samordnare Jea Jonsson.

Alla som vill sjunga är välkomna att medverka oavsett tidigare erfarenheter. De som deltar kommer på söndagen att framträda tillsammans med Christinakören som skapades just i samband med festivalens grundande. På söndagen uppträder även Grevlunda Manskör, kören Intermezzo och Tomelilla Rockkör. Även kören Margaritas har tillkommit.

– Det är tredje gången gillt och förhoppningsvis fortsätter vi att växa.

Caroline af Ugglas och maken Heinz Liljedahl, som även är medcoach, kommer lära ut sin metodik.

– Att få sjunga är en rättighet. Alla kan ta ton och bli glada. Det jag ger är nycklar till att hitta sången. Den är läkande, frigör endorfiner, adrenalin, serotonin, oxytocin och dopamin – glädjeämnen som gör att man känner vällust, meddelar Caroline af Ugglas.

Caroline af Ugglas som körledare.

Caroline af Ugglas som körledare. Foto: Pressbild.

Körfestivalen arrangeras av Tomelilla Rockkör tillsammans med kulturföreningen Christinas Wänner och sker på Christinehof slott.

Rättelse: Det är Christinas Wänner som arrangerar Österlens Körfestival och ingen annan.

Publicerad 11 February 2019 13:39