Flera åtgärder krävs på Byvägen som går genom Sankt Olof, bland annat fler övergångsställen.

Flera åtgärder krävs på Byvägen som går genom Sankt Olof, bland annat fler övergångsställen. Foto: Google Street View.

Bybor rasar över trafiksituation – kräver ändring

"Är det inte dags att uppdatera Sankt Olof till standard 2019"

SANKT OLOF/SIMRISHAMN.

Invånare i Sankt Olof är upprörda över trafiksituationen genom samhället. Buskörningar, brist på övergångsställen och avsaknad av polis är några åtgärder man nu kräver av kommunen.

Av
André Kvist

I en skrivelse till Simrishamn kommun har Bo Björklund tagit upp den alltmer ohållbara trafiksituation som han med flera i Sankt Olof upplever.

I flera år har han vädjat om att något ska ske men inte fått gehör. Senast förra året bad han att stora hål skulle åtgärdas eftersom den dagliga tunga trafiker på vägen medför mycket buller.

– Tung trafik dygnet runt! Ett djupt hål till och med mitt på trottoaren! Men ingen hjälp från kommunen.

Efter att ha vänt sig till Trafikverket skedde diverse åtgärder men skribenten menar att kommunen nu måste göra insatser främst på Byvägen i Sankt Olof. På flera platser behövs övergångsställen, idag finns det inga.

– Deta bör inte vara en oöverstiglig åtgärd eller kostnad för kommunen, skriver Bo Björklund.

Trots att Byvägen har en hastighetsbegränsning på 40 kilometer i timmen så var mannen nyligen nära att bli påkörd. Han skriver att en bilist for förbi i uppskattningsvis 100 kilometer i timmen och hade han inte stannat skulle ha varit död.

– Är det inte dags att uppdatera Sankt Olof till standard 2019? Byn har ju blivit en riktig turistmagnet de sista åren. Skäm inte ut oss på grund av usel trafiksäkerhet.

Invånare vill dessutom se frekventare hastighetskontroller av polis, samt en större närvaro av poliserna. Vidare vill man se ett slut på buskörningar genom byn innan någon skadar sig.

– När vi pratar om det här i byn är alla överens om att de tycker det är för jävligt! Nu får kommunen verkligen ta tag i det här, tycker vi!, avslutar Bo Björklund

Lokaltidningen har sökt ansvariga på Simrishamn kommun för en kommentar.

Publicerad 08 February 2019 00:00