Enligt Ewa-Gun Westford vid polisen i region syd kommer sannolikt beslut i häktningsfrågan i kväll.

Enligt Ewa-Gun Westford vid polisen i region syd kommer sannolikt beslut i häktningsfrågan i kväll. Foto: Polisen / Anna Hermansson

Vallbymordet: Häktningsbeslut väntas under kvällen

Åklagare förhör misstänkt mördare

VALLBY. Något besked om dödsorsak har enligt uppgift ännu inte kommit, men åklagare räknar med att besluta om mannen i 25-årsåldern ska begäras häktad för mord under torsdagskvällen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

– Det är ännu en del arbete innan beslutet kan fattas, men efter vad jag förstått från åklagaren kommer han i kväll att ta ställning till om den misstänkte ska begäras häktad, säger Ewa-Gun Westford som är pressinformatör vid polisen i region Syd.

Det var på tisdagen som en man i 50-årsåldern hittades död i anslutning till ett brinnande uthus. På torsdagen finns ännu ingen fastställd dödsorsak, men en man i 25-årsåldern sitter anhållen får mord.

Polisen och åklagare är mycket tystlåtna och vill i princip inte släppa några uppgfter alls om händelsen. Det är till exempel oklart om man misstänker att mannen dött av branden eller om han mördats på annat sätt.

Mannen i 25-årsåldern som sitter anhållen är tämligen okänd för polisen. Har har endast dömts till böter en gång för mer än fem år sedan.

Mannens inställning till anklagelserna är ännu inte offentliggjord.

Publicerad 07 February 2019 15:16