De senaste fem åren har 30-åringen upprepade gånger dömts och fått fängelsestraff.

De senaste fem åren har 30-åringen upprepade gånger dömts och fått fängelsestraff. Genrebild: Ingemar Gardell/Mostphotos.

Har dömts för 50 brott – nu får han fängelse igen

Sjöbobons långa lista av brott inkluderar stölder, narkotikabrott och vapenbrott: "Visar på ett uppenbart lagtrots"

SJÖBO.

En 30-årig man boende i Sjöbo kommun har dömts till fängelse för grov olovlig körning. Detta är inte första gången mannen får se insidan av en cell. Han har totalt 50 avsnitt i belastningsregistret.

Av
André Kvist

I höstas tog polisen fast mannen när han körde en bil utan tillåtelse i en annan skånsk kommun. Då detta inte är första gången mannen kör utan körkort bedömde Helsingborg tingsrätt att brottet var grovt och dömer honom till en månads fängelse, maximalt straff är sex månaders fängelse.

"Med hänsyn till de täta återfallen i samma typ av brottslighet uppgår straffvärdet därför till ett kortare fängelsestraff. X återfall i grov olovlig körning visar på ett uppenbart lagtrots."

En djupdykning i 30-åringens brottsregister visar att han är en frekvent besökare på tingsrätter och anstalter. Senast i oktober förra året, bara dagar innan det nyss omskriva brottet, dömdes han av Hässleholm tingsrätt till två månaders fängelse för olaga hot, ofredade och överträdelse av kontaktförbud vid fyra tillfällen.

Totalt förekommer mannen under 50 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat för flera fall av grov olovlig körning som den senaste domen gällde.

Vidare har mannen dömts för brott som stölder, olaga hot, grovt hemfridsbrott och flera narkotikabrott. Han har även smitit från en trafikolycka och lagförts för utpressningsförsök samt utpressning, skadegörelse och brott mot knivlagen vid flera tillfällen.

Genom åren har 30-åringen genomgått särskilda behandlingsplaner och suttit av flera fängelsestraff.

Publicerad 07 February 2019 10:03