Polisens tekniker söker ännu bevis i Vallby.

Polisens tekniker söker ännu bevis i Vallby. Foto: Scanpix/Ritzau Johan Nilsson

Febrilt arbete för att lösa mordet i Vallby

Misstänkt kan begäras häktad inom kort

VALLBY.

Arbetet med att lösa mordet i Vallby utanför Hammenhög pågår för fullt. Rättsläkare söker dödsorsak och polisens tekniker arbetar ännu på platsen för att säkra spår. – Det är mycket bevisning som måste säkras, säger Ewa-Gun Westford som är presstalesperson för polisen i region syd.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Hur mannen, som är i 50-årsåldern, bragts om livet är ännu oklart. Han hittades död efter att ett larm hade kommit om en explosion om ett uthus, som sedan brann ned.

– Rättsläkaren arbetar för fullt med att fastställa dödsorsaken, det är viktigt att vi får den så snabbt som möjligt, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen har en misstänkt, en man i 25-årsåldern, och åklagaren måste senast i slutet av veckan ta ställning till om han ska begäras häktad eller inte. Därför är det viktigt att dödsorsaken fastställs innan häktningsförhandling ska se.

Strax före tio på tisdagsmorgonen kom larmet om en explosion i ett uthus. När polis och räddningstjänst kom till platsen kunde de inte hitta något spår av explosion, men det brann kraftigt i uthuset. I anslutning till det hittades också den avlidna mannen.

– Om han avlidit av brandskador eller något annat vet vi ännu inte, det kommer den rättsmedicinska undersökningen att visa.

Polisens tekniker arbetade till in på kvällen igår och arbetet fortsätter idag, dessutom hålls ett stort antal förhör. Vi är i ett läge där vi samlar information nu, förklarar Ewa-Gun Westford.

Hon vill inte uttala sig om hur hur den misstänkte ställer sig till misstankarna.

Publicerad 06 February 2019 00:00