Den så kallade Arbogamördaren sitter på kriminalvårdsanstalten i Ystad.

Den så kallade Arbogamördaren sitter på kriminalvårdsanstalten i Ystad. Foto: Kriminalvården

Arbogakvinnan misstänks ha beställt mord inifrån fängelset

Överklagar Ystadsfängelsets varning

YSTAD. Den så kallade Arbogamördaren lät mörda sin pappa och försökte döda sin mamma. Nu misstänks hon ha erbjudit medintagna på anstalten I Ystad en miljon kronor för att mörda hennes mamma. Själv förnekar hon och kräver att den varning hon fått ska upphävas.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Mordet och mordförsöket i Arboga är ett av de senare årens mest uppmärksammade rättsfall. En kvinna som arbetade med ensamkommande blev ihop med en ung man och lät honom döda hennes pappa. Även mamman utsattes för mordförsök men överlevde mirakulöst.

Efter domen på livstids fängelse placerades kvinnan på kriminalvårdsanstalten i Ystad och vistelsen där har varit långt ifrån friktionsfri. Hon har haft många klagomål på anstalten och nu har hon polisanmälts och fått en varning.

Enligt handlingarna från Kriminalvården har hon erbjudit två andra intagna på Ystadsanstalten en miljon kronor för att en gång för alla döda hennes mamma. De intagna vände sig till anstaltsledningen som fattade beslut om polisanmälan och varning. Nu har Arbogamördaren via sitt juridiska ombud krävt att varningen ska upphävas. Enligt överklagan finns inga bevis för att det beställs något mord på mamman. Istället är det fråga om två personer som utnyttjar Arbogamördaren för att få byta anstalt, hävdar hon.

Ärendet kommer nu att avgöras i Förvaltningsrätten i Malmö.

Publicerad 06 February 2019 14:51