Mattias Liedholm, rektor, är glad över satsningen.

Mattias Liedholm, rektor, är glad över satsningen. Foto: Mostphotos/Privat

MFF startar fotbollsakademi i Skurup

Uttagningar till akademin på Prästamosseskolan sker i mars

SKURUP.

Malmö FF har för närvarande fotbollsakademi på nio orter i Skåne. Skurup blir den tionde i raden när höstterminen drar igång.

Av
Emma Brännman

Skurup har under flera år haft en egen fotbollsakademi på Mackleanskolan. Men när Prästamosseskolan öppnar i höst kommer fotbollsakademin att tas över av Malmö FF.

– Man har länge haft en bra akademi på Mackleanskolan men den har blivit allt mer anonym och många verkar inte känna till att den finns, trots att där finns både duktiga lärare och duktiga elever. Vi vill bygga vidare på det som är bra med utbildningen och tog därför kontakt med MFF, berättar Mattias Liedholm som är rektor på Prästamosseskolan.

Fördelarna med den nya fotbollsakademin är bland annat MFF:s stora nätverk, menar han. Lärarna från Mackleanskolans akademi kommer att vara kvar och hålla i grundträningarna medan det blir möjligt att ta in mer nischade tränare vid olika tillfällen via MFF, till exempel specialiserade målvaktstränare.

– Jag tror att det här kommer göra att färre funderar på att söka sig till andra kommuner för att gå på fotbollsakademi. Det är ganska olyckligt om en trettonåring ska behöva byta skola och pendla långt för det. Jag hoppas också att det ska bidra till att utveckla fotbollen i kommunen, säger Mattias Liedholm.

För att bli antagen till MFF-akademin krävs att eleverna genomgår ett inträdesprov, vilket är en skillnad mot Mackleanskolans akademi. Provträningar kommer därför att hållas i mars. Datum är inte satt men tillkännages inom kort.

Den 6 februari har kommunen bjudit in till informationsmöte på Rutgerskolan för alla vårdnadshavare till elever som börjar sjunde klass i höst. Då kommer även MFF att vara på plats och informera om fotbollsakademin.

MFF har sedan tidigare akademier i Staffanstorp, Limhamn, Bjärred, Lomma, Arlöv, Höör, Kristianstad, Hässleholm och Simrishamn.

Publicerad 28 January 2019 14:08