Pelle Bävman, Felix Hessel, Kristian Gullner, Kristofer Krook.

Pelle Bävman, Felix Hessel, Kristian Gullner, Kristofer Krook. Foto. Johan Bävman

Hyllade coverbandet Kentz släpper debutalbum

"Hoppas få den uppmärksamhet det förtjänar"

RAMSÅSA/SVERIGE. När dansbandet Kentz i fjol släppte sin första Kent-cover klättrade de snabbt upp på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige. I samma veva nominerades gruppen till Gaffapriset som årets genombrott. Nu är succébandet aktuella igen med sitt debutalbum.

Av
Emil Pettersson

I mars 2018 rapporterade Lokaltidningen för första gången om det skånska coverbandet Kentz som tolkar Kents låtar i dansbandsformat.

I skrivande stund har deras tolkning av låten ”Kräm (så nära får ingen gå)” nästan 100 000 lyssningar på Spotify, och den 17 december 2018 kom deras debutalbum ”Greatest hitz”.

Där tolkar de kända låtar som ”Kärleken väntar”, ”Musik non stop” och ”Dom andra”. Basisten Pelle Bävman, uppvuxen i Ramsåsa på Österlen, är förväntansfull inför mottagandet.

– Albumet är fortfarande väldigt färskt och vi hoppas att det ska få den uppmärksamhet det förtjänar, då vi själva är väldigt stolta över vad vi åstadkommit på ett år som alternativt dansband.

Vad som kommer hända framöver för Pelle och bandet (som även består av Felix Hessel sång/gitarr, Kristofer Krook trummor/sång, Fabian Maruri piano/sång och Kristian Gullner kompgitarr) är inte helt självklart.

– Framtiden är inte huggen i sten utan vi tar det lite som det kommer. Vi har upplevt ett händelserikt år som vi sent kommer att glömma och vi försöker sakta men säkert komma tillbaka ner på jorden igen. Men naturligtvis har Kentz nya spännande projekt i rockärmen.

De som vill se Kentz spela live får dock vänta ett tag.

– Någon ny turné är inte inplanerad ännu. Vi har nyligen lyckats få tag på en ny replokal där vi hoppas kunna spela in och producera nya tolkningar på sikt, säger Pelle

Att tolka ett bands låtar förutsätter nästan av man själv är ett fan av originalet. Men vilken är då Pelles favoritlåt med Kent?

– En personlig favorit har länge varit låten 999. Den blev en del av mig under en sommar några år tillbaka. Deras låtar fastnar väldigt oftast under specifika perioder i mitt liv. Just nu spelas ”Mannen i den vita hatten” mycket.

Han fortsätter:

– Givetvis är många fler av deras låtar som vi planerar att tolka. Hittills tycker jag att vi gjort det väldigt bra med dem förutsättningar vi har haft. Bara tanken på att fem glada amatörer tolkar ett av Sveriges genom tiderna största rockband i en musikstil man på förhand inte behärskar, gör att man ibland tror att allt bara var en dröm. Ibland är det bara svårt att beskriva allt som hänt under ett år med detta band, säger Pelle avslutningsvis.

Publicerad 18 January 2019 00:00